Gevulde paprika met asperge

paprika

Wanneer je iets lekkers wilt eten dan kan je dit recept maken.

De tijd die je kwijt bent voor het maken van dit recept is ongeveer 45 minuten.

De onderstaande ingrediënten zijn voor ongeveer 3 á 4 personen.

 

 

 

Ingrediënten

  •                 2 paprika’s
  •                 300gr mager rundergehakt.
  •                 2 uien
  •                 4 teentjes knoflook
  •                 sperges
  •                 Champignons (grote bak)
  •                 Slagroom
  •                 Runderboullion
  •                 Zoete aardappel
  •                 Ontbijtspek
  •                 Peterselie
  •                 Geraspte kaas (of feta)

 

Voorbereiding:

 

Verwarm de over op 200 graden.

 

Snij de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten (voor een mooiere presentatie is het leuk om de steel te laten zitten).

Verhit de boter in een koekenpan en roerbak de ui en knoflook voor circa 1 minuut. Doe het gehakt erbij, rul dit voor circa 5 minuten. Bak als laatste even de geraspte kaas en peterselie mee. Breng het op smaak met peper en zout. Om het pittiger te krijgen kan je bv sambal of tabasco erin doen.

Vul de paprika helften met de vulling en doe er folie omheen. Bak de paprika’s in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar; vouw 10 minuten voor het einde van de bereidingstijd het folie open en strooi de rest van de kaas over de paprika’s.

De asperge’s doe je in een grote pan met kokend water. Snij de kontjes ervan af en laat ze voor ongeveer 8 minuten in het kokend waren liggen. Leg ze daarna nog op een theedoek zodat ze uit kunnen lekken.

De zoete aardappelen snij je in de stukken die je graag wilt. Bak ze vervolgens in een koekenpan met wat boter. Bak ze gedurende 7 minuten op 1 kant en draai ze dan om voor de laatste 3 minuten.

De champignons roomsaus maak je als volgt.

Verhit een kleine pan en doe hierin de ui en knoflook tot het goudbruin is. Doe dan de champignons erin totdat ze zacht worden. Doe dan vervolgens de slagroom en de runderboullion erin met een beetje bloem. Zorg ervoor dat je de juiste afstelling krijg. De saus moet niet te dun zijn als je dit gaat serveren.

Wanneer je dit gedaan hebt, dan maak je er een mooie presentatie van.

Eet smakelijk!