Het recept wat ik gemaakt heb is voor 2 personen. Je bent ongeveer 30 minuten kwijt aan voorbereiding.
Verder kan je zelf nog wat dingen aanpassen als je iets niet lust. Maak het recept vooral je eigen met de ingrediënten voor de vulling. Voordat je begint zet je de oven aan op 200 graden zodat voor kan warmen.
De ingrediënten voor de vulling:
- 1 kipfilet, in blokjes gesneden
- 200 gr voorgekookte krieltjes
- 200 gr champignons
- 1/2 broccoli
- halve oranje paprika
De ingrediënten voor de saus:
- circa 2 flinke theelepels Kerrie (masala)
- 12,5 gram bloem
- 12,5 gram ongezouten boter
- 300 ml kokosmelk
Het maken van de vulling:
Begin als eerste met de broccoli, zorg ervoor dat de broccoli beetgaar wordt. Snij de kip in stukjes en bak ze gaar (je kan de kip kruiden naar eigen smaak). Wanneer de kip gaar is leg je hem op een bord.
Bak vervolgens de krieltjes totdat ze goudbruin zijn. Je kan de krieltjes op smaak brengen met wat peper en zout. Bak op het laatst nog even de champignons mee en als laatste de paprika.
Voeg de kip en broccoli toe in de koekenpan en bak deze nog heel kort mee.
Het maken van de saus:
Smelt de boter en doe hier de kerrie bij. Voeg de bloem toe en roer dit totdat het dik wordt. Wanneer het dik genoeg is voeg je er al roerend de kokusmelk toe. Je kan de kerriesaus verder op smaak brengen met wat zout er peper.
De laatste stap:
Vet een ovenschotel in. Doe hier de broccoli en kip in en giet als laatste de saus erover heen. Doe de schotel daarna nog circa 20 minuten in de oven.
Eet smakelijk.